Ferry 1

Ouistreham - Portsmouth
 Als ik om half acht richting de veerboot ga, is het rattenweer. De regen valt met bakken bijna horizontaal uit de lucht. Brittany Ferries heeft duidelijk gerekend op motorrijders en keurig een afdakje gebouwd boven de wachtrij voor motoren. Lang hoef ik niet te wachten, want ben eigenlijk een beetje laat.
Hoewel niet de meest luxe bed & breakfast, zijn de eigenaars buitengewoon vriendschappelijk en ik kletste daarom bij het ontbijt alle marge weg. Wat 'the Lighthouse B&B' een aanrader maakt, is de 2 minuten reistijd naar de Ferry Terminal. En niet alleen dat; het ontbijt is zéér on-Frans en uitgebreid, de wifi - mijn lifeline - eindelijk eens echt goed.
Brittany Ferries maakt het 'slechte weer een beetje goed. Ze zetten de motor vakkundig vast met een mooi beschermingskussentje over het zadel. Zelf heb ik een spanband voor de jiffy meegenomen en blokkeer de voorrem met een tie-wrap. Ook krijg ik een uitstekende 'commodore suite' met uitzicht richting boeg. Zo kan ik een beetje in de gaten houden of de kaptein niets over het hoofd ziet. Een ontbijtje met een potje thee maakt het af. Douchen aan boord van een stevig slingerende ferry is anders...
Ik was 'r al bang voor. Éénmaal op het Kanaal, roept de bemanning om: "Due to meteorological circumstances, access to the decks outside is forbidden." Het gaat allemaal met een 'âllo  âllo' accentje, maar de boodschap is duidelijk: "Er kan niet meer gerookt worden." Nóg een minpuntje...
Commodore suite en de wolken waar we onderdoor varen
Als een huis met dank aan de Motorrijders groep op Facebook